Elérhetőségek

9700 Szombathely,
Szent Flórián Krt. 8.
E-mail küldése

Termékeink

Gránit sírkő

A gránit a leggyakoribb mélységi kőzet. Kőnnyű, szilárd, könnyen megmunkálható. Felhasználása már az őskorban jellemző volt, építőanyag formájában. Napjainkban leggyakrabban sír- és díszítőköveknek, oszlopoknak, burkolóköveknek használják fel. Rendkívül időtálló, nem karcolódik, fényét hosszú időn keresztül tartja. Megjelenése egyedi, rajzolata minden darabnak különböző. 

 

Márvány sírkő 

A márvány kristályos szemcséjű mészkő, mely csiszolva tetszetős külsőt kölcsönöz az anyagnak. Sűrű szemcsés szerkezetük és szép színeik teszik alkalmassá, hogy művészeti célokra előszeretettel felhasználják. Az általunk használt márványt Olaszországból importáljuk, ahol a bányászat 2000 éves múltra tekint vissza. Felülete simára és fényesre csiszolható, melyet sokáig megtart.

 

Műkő

Napjainkban a műkő fogalma egyre ismertebbé válik. A műkő a gyakorlatban egy kőszerű anyag, amit faragott kő helyett használnak. Felhasználási területe rendkívül sokrétű, főként a kiemelkedő teherbírása miatt. Egyszerűbb és letisztultabb, mint a márvány vagy a gránit, így szolidabb megjelenést kölcsönöz a sírkőnek.

 

 

Valamennyi sírkövünket- legyen az szimpla, dupla, urnasír- mindhárom anyagból kivitelezzük az Ön kérésének megfelelően!
Kiss Miklós Kőfaragó - Magyar